Unable to learn Dish Network remote commands

Everything related to learning and capturing of IR Codes

Moderator: marcus

Unable to learn Dish Network remote commands

Postby trinidex » Mon 5. Jul 2010, 15:13

Remote: Dish Network 3.0 IR
IRServer Version 5.11.08
[ 0]: IRTrans LAN: IR VER: E5.11.10
ETH VER: L1.06.26

Unable to learn commands from this remote.

Learning process appears to complete, but commands do not work when transmitted and commands are not recognized using "Detected IR Commands".

Thanks for assistance.
trinidex
 
Posts: 18
Joined: Mon 8. Feb 2010, 23:31

Re: Unable to learn Dish Network remote commands

Postby IRTrans » Mon 5. Jul 2010, 15:20

Hi,
does your IRTrans device have an Universal Learning receiver ?

If not the most probable reason is that the remote control uses a 56kHz Carrier.
You can find details about IR Receivers here: viewtopic.php?f=35&t=193.


IRTrans
IRTrans
Administrator
 
Posts: 2115
Joined: Mon 21. Apr 2008, 23:32

Re: Unable to learn Dish Network remote commands

Postby trinidex » Mon 5. Jul 2010, 15:32

Looks like you are correct, a quick search indicates that Dish Network uses 56kHz.

I need to check if I have that cable, thanks!
trinidex
 
Posts: 18
Joined: Mon 8. Feb 2010, 23:31

Re: Unable to learn Dish Network remote commands

Postby trinidex » Tue 6. Jul 2010, 12:41

I have a HF receiver, where do I connect it?

Also, do I need to change a jumper or software option?

Thanks
trinidex
 
Posts: 18
Joined: Mon 8. Feb 2010, 23:31

Re: Unable to learn Dish Network remote commands

Postby IRTrans » Tue 6. Jul 2010, 13:02

The HF receiver will not help you here. It can only receiver 455kHz. You will need an Universal Learning receiver.

IRTrans
IRTrans
Administrator
 
Posts: 2115
Joined: Mon 21. Apr 2008, 23:32

Re: Unable to learn Dish Network remote commands

Postby trinidex » Tue 6. Jul 2010, 13:46

Sorry, I didn't mean the B&O freq. I have a receiver for the required freq.

How do I proceed?
trinidex
 
Posts: 18
Joined: Mon 8. Feb 2010, 23:31

Re: Unable to learn Dish Network remote commands

Postby IRTrans » Tue 6. Jul 2010, 13:51

The receiver came with an instruction sheet that shows how to connect it.

Furthermore you will need to set the receiver type using "Device Settings" of the GUI client.

Please note that only the receivers we sell are compatible with our devices. Other receivers might permanently damage the IRTrans.

IRTrans
IRTrans
Administrator
 
Posts: 2115
Joined: Mon 21. Apr 2008, 23:32

Re: Unable to learn Dish Network remote commands

Postby trinidex » Tue 6. Jul 2010, 14:05

Okay, thanks.
trinidex
 
Posts: 18
Joined: Mon 8. Feb 2010, 23:31

Re: Unable to learn Dish Network remote commands

Postby ocgltd » Mon 4. Apr 2011, 19:21

If anyone has a GOOD working .rem file for a Dish receiver (vip 211 ideally), please post it!

I've made a couple with mixed results. I've got the 56k receiver, so I can read & transmit codes...but it doesn't work on ALL vip211 receivers..strange
ocgltd
 
Posts: 40
Joined: Tue 30. Dec 2008, 03:34

Re: Unable to learn Dish Network remote commands

Postby IRTrans » Mon 4. Apr 2011, 19:38

Quite often different batches of the same STB use different IR codes.
That means you will need to learn all versions of the IR codes.

IRTrans
IRTrans
Administrator
 
Posts: 2115
Joined: Mon 21. Apr 2008, 23:32


Return to Learning of IR Codes

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron